Ämnets dag i Göteborg: Undervisning i det mångkulturella klassrummet

I samarbete med Historielärarnas förening arrangerar Göteborgs universitet den 30 oktober årets upplaga av Ämnets dag i historia. Temat för denna heldag är i år ”Att undervisa i historia i det mångkulturella klassrummet”. Skolan är en spegling av samhället och idag rymmer våra klassrum elever från hela världen. Vilka möjligheter finns i detta och hur ser utmaningarna ut? Hur påverkas undervisningen i historia? Dessa och andra frågor kommer att behandlas i ett fullmatat program med såväl föreläsningar och presentationer som erfarenhetsutbyte och diskussioner.

Ett detaljerat schema med hålltider och rubriker publiceras inom kort, men klicka på länken nedan för listan över föreläsare, praktisk information och anmälan. Varmt välkomna att träffa historiekollegor och få god fortbildning!

 

Föreläsare

Kenneth Nordgren, professor, Karlstad universitet

Lollo Lindberg, lärare, Svartedalsskolan

Kenneth Nyberg, docent, Göteborgs universitet

Petra Pauli, FD, samordnare för lärarutbildningen i historia, Göteborgs universitet

Ina Nyfelt, lärare i historia, Agnebergsgymnasiet, Uddevalla

Joakim Jideström och Filip Ottander, lärarstuderande, Göteborgs universitet

Johan Hellgren, projektledare VAL och ULV, Göteborgs universitet

 

Praktisk information och anmälan

Tid: Tisdag 30 oktober kl. 09.00–16.00

Plats: Stora Hörsalen 2150, Institutionen för historiska studier, Eklandagatan 86

Anmälan: Gå in och anmäl dig på https://ruc.gu.se/fortbildning/amnets-dag snarast om du vill ha plats!